Известие

Collapse
No announcement yet.

Едно въпросче относно пепелниците :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Едно въпросче относно пепелниците :)

Прегледах темите за пепелниците И определено реших,че си имат някакъв проблем.Та исках само да питам дали е нормално да си отворя пепелника и ако реша да го затворя веднага да не иска а чак след 10-на минути да се затваря(демек да си изпушиш цигарата и тогава ).Нормално ли е това и ако не е,да си играя ли да го оправя

Алфа Ромео 145 1.6 16V TS 97г. PB*3886*ВТ

Не е нормално, трябва да се затваря по всяко време...
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

цаката е много лекичко и плавно да го затвориш, ако го бацнеш рязко, няма да иска да са затвори, негувътъ семкъ. Ако пак не ще, начи си е таковал мамата
      (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

С моя пепелник също имах проблем в началото ама после му хванах цаката. Значи затваря се и хваща винаги като го затвориш бавно и затваряйки го го натискаш леко в дясно, тоест към пасажерската седалка. При мен действа безотказно незнам обаче дали при друг ще действа.
        Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

да да... има некъв проблем с тая пружинка и при мен
          fulvia s2 coupe, delta HFturbo, T25 d4d
          ex - 145 jr, Y 1.2, r 620 sdi, dedra 1.8, 126 p

Comment

Първоначално публикувано от kalata8
            С моя пепелник също имах проблем в началото ама после му хванах цаката. Значи затваря се и хваща винаги като го затвориш бавно и затваряйки го го натискаш леко в дясно, тоест към пасажерската седалка. При мен действа безотказно незнам обаче дали при друг ще действа.
            Да така е поради причината че там са му водачите и като го натиснеш в дясно по лесно си изпълнява "командите"
            Разглобих си моя и му смених механизма и сега всичко е ок - но и с притискане в дясно пак става номера. Ако си разглобите вашите и сложите една малка шайбичка на оста на механизма ше се затваря по мазно и безотказно още доста време
            Alfa Romeo 146 1,9JTD /2000/

Comment

Благодаря ви много за отзивчивостта ! Сега остава и данамеря време да го разглобя за да го оправя ако не стане номера с бавното,плавно дясно А сега ще пусна и една нова тема малко запитване пак Но преди това ще видя дали няма писано вече за него.

Алфа Ромео 145 1.6 16V TS 97г. PB*3886*ВТ

Comment

Просто като го затваряш самия капак го издърпваш към скоростния лост и леко нагоре,поне при мен така се затваря винаги
                Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Аз също имах тоя проблем.Мога та ти кажа как да го оправиш но трябва да го разглоби6(целия панел с запалка и т.н.)
                  после сваля6 и самия капак на пепелника ,като го сжали6 внимавай с пружинките да не ги изгуби6 после 6те видиш самия механизъм на затваряне(едно малко улейче на капака в което влиза метално Г-образно пал4е(то е на на панела))Има няколко варианта 1улея да се е "изял от мн работа 2 като при мен пал4ето не жлиза то4но в улея(просто го изкривяваш леко към пепелника и това е!)
                  сам внимавай щото сглабянето е малко кофти с тия пружинки.
                  Успех!
                  145 1.6 няма я вече

Comment

и аз го мах този проблем но го реших като го побалгарих .разглобяваш го кадето са вода4ите има една ост и на нея има прожинка ,както каза колегата или слагаш шаиби4ка или няква тел варзваш.проблема е решен

Comment

Първоначално публикувано от n.ianev
                      и аз го мах този проблем но го реших като го побалгарих .разглобяваш го кадето са вода4ите има една ост и на нея има прожинка ,както каза колегата или слагаш шаиби4ка или няква тел варзваш.проблема е решен
                      Аз бих добавил само-или тази ост я закривяваш съвсем малко(поне аз така направих) и вече си се затваря без проблем.

Comment

Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                        sigpic

Comment

Абе аз въобще не пуша в колата и съм забранил да се пуши и нямам този проблем
                          Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
                          FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от StarChild
                            Абе аз въобще не пуша в колата и съм забранил да се пуши и нямам този проблем
                            ма това проблем ли е бе колега по каква логика се е водил колегата че се е изморило механизалчето и че 10 мин. по късно е събрало ПОВЕР и е успял да го затвори
                            Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                            sigpic

Comment

Working...
                            X